www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Gaston Berghmans, De Ideale Wereld, Jelle De Beule

Afgelopen week is de Antwerpse komiek Gaston Berghmans overleden. Bart De Wever, Burgemeester van Antwerpen, heeft laten weten dat Antwerpse district Merksem een Gaston Berghmansdreef krijgt. Dit werd door het Antwerpse schepencollege besloten op verzoek van het districtsbestuur. De huidige Bouckenborghdreef wordt omgedoopt als eerbetoon aan Berghmans, die geboren en getogen was in Merksem en er tot kort voor zijn dood in een appartement in Merksem woonde.

Omdat de fandagen van de Eén-soap Thuis altijd een groot succes zijn, besloot het satirische CANVAS-programma De Ideale Wereld ook fandagen te organiseren. Zij besloten het wel iets groter aan te pakken en houden deze fandagen op 18, 19 en 20 augustus in het Hasseltse Kiewit (BE). Otto-Jan Ham, Jelle De Beule en Sven De Leijer geven iedere dag een Ideale Wereld live-show. Er wordt tevens randanimatie voorzien op negen podia met o.a. Rihanna. De fandagen van Ideale Wereld vinden plaats op de festivalweide van Pukkelpop, toevallig tegelijkertijd met het Pukkelpop-festival.
Fandagen De Ideale Wereld

De Vlaamse zender VIER gaat deze zomer het oude VRT-programma “Zeg eens euh!” terug vanonder het stof halen. Dit was een komische panelquiz met Bekende Vlamingen, die een minuut moesten volpraten zonder “euh” te zeggen en zonder een “verboden woord” te gebruiken. Voor de panelleden zal VIER uit een poule van vaste deelnemers vissen. Een van hen is Jelle De Beule, bekend van de Neveneffecten. “Zeg eens euh!” zal deze zomer iedere werkdag te zien zijn op VIER

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...