www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Carré presenteert Toon 100 jaar

Koninklijk Theater Carré brengt op maandag 12 december een hommage aan Toon Hermans vanwege zijn honderdste geboortejaar. Daarmee eert Carré de artiest die ruim 550 keer voor een uitverkochte zaal stond.

In ‘Carré presenteert Toon 100 Jaar’ kijken artiesten die hem nog hebben gekend en artiesten van na zijn glorietijd terug en vooruit. Freek de Jonge haalt herinneringen op aan de man die hij vanaf zijn dertiende heeft gevolgd. Zijn biograaf Jacques Klöters laat niet eerder vertoonde filmbeelden zien. Chantal Janzen, Hadewych Minis, Paul van Vliet en de Vlaamse Lissa Meyvis zingen zijn liedjes, begeleid door het combo van Pol Vanfleteren. Wende komt met haar eigen band. Er zijn optredens van Jochem Myjer, Mark Rietman en Karel de Rooij (mini & maxi) in de rol van Buziau. Herman van Hove, zijn laatste manager, vertelt over de samenwerking van Toon met Toots Thielemans. Hoogleraar, dichter en biograaf Wiel Kusters uit Maastricht geeft een minicollege over Toons literaire kwaliteiten en zijn wereldbeeld. En de Harmonie St. Joseph Sittard uit Toons geboortestad speelt symfonische blaasmuziek o.l.v. Björn Bus.

De kaartverkoop start vandaag om 10:00 uur.
www.carre.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.