www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Comedians in toneelstuk tijdens Stripdagen

Op donderdag 9 en vrijdag 10 juni wordt tijdens de Stripdagen Haarlem het toneelstuk ‘The King and Me’ opgevoerd in de grote zaal van de Toneelschuur. Het is de eerste Nederlandse opvoering van dit stuk over de Amerikaanse tekenaar Jack Kirby, geschreven door Ger Apeldoorn. Onder de spelers zijn ook enkele comedians.

Kirby stond met Stan Lee aan de wieg van de Marvel strips. Samen maakten ze de Avengers, X-Men, de Hulk en de Fantastic Four. Ondanks zijn invloed op die vroege strips en daarmee op latere tekenaars was Stan Lee altijd al beter in zijn eigen pr en kreeg Kirby nooit de volledige waardering voor zijn werk.

Het stuk wordt gespeeld door Theater Kwast, is Engels gesproken en duurt 75 minuten. Tussen de scènes door wordt uit zijn werk gelezen door een ‘koor’ van striptekenaars en fans. Ondermeer door stand-up comedians Thijs van Domburg, Arie Koomen (donderdag) en Wilko Terwijn (vrijdag).
www.stripdagenhaarlem.nl
toneelschuur.nl

Apeldoorn is bekend als televisieschrijver, maar was ook vele jaren de vaste vertaler voor Marvel strips bij Juniorpress. Afgelopen donderdag vertelde hij daarover in de podcast van Thijs van Domburg.
Thijs’ Nerdpaleis op iTunes
beeld: Saar Manders

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.