www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Theaterdirecteur Doro Siepel overleden

Op 13 juni jl is Doro Siepel overleden. Zij was sinds 2006 directeur van Theater Zuidplein in Rotterdam.

In mei kreeg ze de Cultuurpenning 2016 van de gemeente Rotterdam. Deze penning wordt toegekend aan een persoon die op cultureel gebied voor Rotterdam een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Zij ontwikkelde een eigen beleid om om nieuw publiek naar het theater te trekken, uit alle lagen en culturen van de bevolking. Ze was van mening dat theater een spiegel van de samenleving is en daarom ook maatschappelijke kwesties een theaterpodium verdienen.

Eerder was Siepel adjunct-directeur Schouwburg De Meerse en Theater Het Oude Raadhuis (1992-2001), vervolgens directeur van het Theater Junushoff te Wageningen (2001-2006). Naast haar werkzaamheden voor Theater Zuidplein was ze lid van de VSCD Cabaretjury (2005-2008), lid van de Raad van Advies Rotterdam Festivals en adviseur ouderenprogrammering voor het Fonds voor Cultuurparticipatie.
in memoriam Doro Siepel

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.