nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

TreurTeeVee terug op de buis

Begin 2017 zendt de VPRO op NPO3 vier nieuwe aleveringen uit van TreurTeeVee, het tragikomische, absurdistische programma van het Amsterdamse makerscollectief Circus Treurdier. Het programma werd lovend ontvangen tijdens de 3LAB tv-week waarin nieuwe programma’s worden uitgeprobeerd. In de hoofdrollen het vaste ensemble van Circus Treurdier bestaande uit Ellen Parren, Jan-Paul Buijs, Thomas Spijkerman en Peter van Rooijen. De regie is in handen van Joost van Hezik.

In TreurTeeVee worden sketch, drama en muziek gecombineerd en elke aflevering heeft een ander thema. In een absurdistisch vormgegeven wereldstad worstelen de vier hoofdpersonen met zichzelf en de maatschappij. Zo is daar Yolanda (streng maar sexy), de kettingrokende psychotherapeute die haar eigen leven maar niet op de rit krijgt en opmerkelijke adviezen geeft. En Koenijn, een zingende filosoof in konijnenpak. Soms een manische dictator, dan weer een spiritueel leider. Als eigentijdse Messias probeert hij ons te inspireren. Verder zien we Uusbief, de burgerlijkste man van de stad. Hij wordt gestalkt door zijn perverse fantasie├źn en is altijd op het verkeerde moment op de verkeerde plek. En last but zeker not least: Frederik Kaak, de ijdele televisiepresentator, die in zijn honger naar roem met veel flair over lijken gaat.
vpro.nl/treurteevee

foto: Tom Bakker

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.