www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Caroline Aherne overleden

Vandaag is de Britse comedian, schrijver en actrice Caroline Aherne na een lang ziekbed overleden op 52-jarige leeftijd.

Aherne was speelde als comedian diverse typetjes, waaronder de bejaarde Mrs Merton. Mrs Merton kreeg in 1993 haar eigen show waarin ze diverse gasten ontving in een faux talkshow. Tussen 1994 en 1997 was Aherne tevens speler en schrijver bij de comedyserie The Fast Show. In die periode leed Aherne aan depressies en alcoholmisbruik. Haar huwelijk met Joy Division-muzikant strandde in 1997. In 1998 deed ze een zelfmoordpoging.

Opmerkelijk genoeg volgde daarop haar grootste succes met ‘The Royle Family’. Niet alleen was ze mede-bedenker en auteur van deze sitcom rond een arme familie in Manchester, maar ze speelt ook één van de hoofdrollen als de luie dochter Denise. Na drie series volgden nog diverse specials. Daarna volgden nog enkele andere series, ‘Dossa and Joe’ en ‘Early Doors’, maar die waren niet zo succesvol als ‘The Royle Family’. Sinds 2013 was ze de commentaarstem van het zeer populaire ‘Gogglebox’.

Gedurende haar leven Aherne al diverse keren getroffen door kanker. Na blaas-, oog- en longkanker is keelkanker haar uiteindelijk fataal geworden.

De Britse Metro-krant heeft een overzicht gemaakt van haar meest memorabele rollen.
Caroline Aherne: 5 lovable and loathsome roles to remember the wonderful actress by

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.