www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Anke Laterveer

Anke Laterveer – Lefbek: een roman over anders zijn
Verschijnt in september bij Pepperbooks.

“Lefbek gaat over de social misfit Lise, die normaal wil zijn maar allesbehalve normaal is. Van haar emotioneel afwezige ouders en haar eerste liefde – die niet bepaald prince charming blijkt – tot haar laatste liefde met wie ze te veel gemeen heeft: Lise lijkt gedoemd om steeds de plank mis te slaan en tegen de randen van het normale op te botsen. Lefbek is bijzonder van toon, grappig, droevig en rauw tegelijk. Laterveer laat zien dat ze iets te vertellen heeft en dat ze kan schrijven. Bij vlagen doet ze denken aan een vrouwelijke Jan Wolkers anno 2016; ge├źngageerd, licht choquerend, maar met de nodige luchtigheid.”

Laterveer (1980) is schrijver en cabaretier. Na een tijd te hebben meegelopen bij de Comedytrain stond ze in 2014 in de halve finale van het Leids Cabaret Festival. Vorig jaar kwam ze in het nieuws nadat ze schreef over haar ervaring met seksueel geweld en stond ze aan de basis van de oneline-actie #zeghet.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.