www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

De Theaterschool wordt Academie voor Theater en Dans

De Theaterschool, de faculteit voor theater en dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, krijgt een nieuwe naam. Vanaf september 2016 gaat de Theaterschool verder onder de naam Academie voor Theater en Dans (ATD).

Als beweegreden voor de naamswijziging wordt gegeven: “omdat de Academie voor Theater en Dans de enige academie in Nederland is waar alle theater- en dansdisciplines en de daarbij behorende faciliteiten onder één dak vertegenwoordigd zijn. De academie is een bundeling van gespecialiseerde en kleinschalige opleidingen op bachelor- en masterniveau. Samen vertegenwoordigen zij de hele breedte van de hedendaagse beroepspraktijk in de podiumkunsten: niet alleen de dansers en acteurs maar ook het gehele creative team van choreograaf, regisseur, licht- en geluidsontwerper, producent en vormgever.”

Plus daarmee krijgt het ‘academie’ in de naam, net als de andere faculteiten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (op het Conservatorium na). Onderdeel van de Academie voor Theater en Dans is de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie. In juni 2015 werd de naam Theaterschool in verband gebracht met verhoudingen tussen docenten en studenten.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.