www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Zomergast Arjen Lubach

Aanstaande zondag is schrijver, cabaretier en televisiepresentator Arjen Lubach te gast in VPRO Zomergasten. NPO2, 20.15 uur. De Zomergastenfilm van Lubach is Farväl Falkenberg, die aansluitend wordt uitgezonden om 23.15 uur.

Daarbij laat hij ondermeer fragmenten zien van van een debat tussen spirituele denker Deepak Chopra en neurowetenschapper Sam Harris over de toekomst van God, uit The Aristocrats, een documentaire waarin komieken elkaar aftroeven in het genadeloos uitspinnen van de meest vuige en taboe overschrijdende grap in de business, en van zijn favoriete agent in Wegmisbruikers, het programma waarin automobilisten worden geconfronteerd met hun rijgedrag. En hij vertoont de korte film Hotel Chevalier (2007) van de Amerikaanse regisseur Wes Anderson, die bekend staat om zijn tot in de puntjes gestileerde films met vaak wonderbaarlijke en zonderlinge personages.

Arjen Lubach (Lutjegast, 1979) is schrijver, cabaretier en televisiepresentator. Afgelopen juni won zijn satirische talkshow Zondag met Lubach de Zilveren Nipkowschijf voor het beste tv-programma. In 2006 verscheen zijn eerste roman: ‘Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend’. Later volgden ‘Bastaardsuiker’ (2008) en ‘Magnus’ (2011), waarvoor hij de Publieksprijs van de Dioraphte Jongeren Literatuurprijs won. In 2013 werd hij genomineerd voor de Gouden Strop en won hij de Crimezone Debuutprijs voor ‘IV’.

Lubach stond in het theater met onder andere de improvisatie comedygroep Op sterk water (2002-2014) en met het cabaret- en gitaarduo Monica da Silva Trio. Eind juli maakte Lubach bekend dat hij een van de twee gezichten is van dj-duo The Galaxy, dat uitkomt bij het label Barong Family van het vermaarde Nederlandse dj-collectief Yellow Claw.
vpro.nl/zomergasten

foto: Merlijn Doomernik

Categorie: Op tv | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.