www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Welkom in de jaren 60, vanaf 3 september bij de NTR

Zaterdag 3 september start bij de NTR ‘Welkom in de jaren 60’, een nieuwe historische comedy als opvolger van ‘Welkom in de Gouden Eeuw’, ‘Welkom bij de Romeinen’ en ‘Welkom in de IJzeren eeuw’. Dit keer staan de jaren 60 centraal. John en Jackie Kennedy, Neil Armstrong, Joeri Gagarin, Ramses Shaffy en Annie M.G. Schmidt; ze zijn allemaal allang dood maar voor deze serie maken ze een uitzondering en zitten ze op de bank bij talkshowhost Dorine Goudsmit (Plien van Bennekom).

Met ook dit keer weer veel cabaretiers in de gelederen, zoals Alex Klaasen, Ellen Pieters, Plien van Bennekom, Pim Muda, Remko Vrijdag, Ilse Warringa, Martine Sandifort, Bas Hoeflaak en Marc-Marie Huijbregts. Marjan Luif vertolkt Annie M.G. Schmidt, Alex Klaasen en Maarten Heijmans zijn te zien als de oude en jonge Ramses Shaffy, waarbij Heijmans zijn titelrol in de gelauwerde tv-serie Ramses herneemt. En er dook op internet al een foto op van Klaasen als Toon Hermans, een rol die hij al eerder in Toon de Musical speelde.

De serie is wederom geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen. Vanaf 3 september, elke zaterdag om 18:15 op NPO3.

Aflevering 1: Wetenschap – met Hans Kesting en Pierre Bokma als astronauten Neil Armstrong en Joeri Gagarin.
De grote astronaut Neil Armstrong zit op de bank bij Dorine, en vertelt alles over de uitvindingen in ‘zijn’ jaren 60. Maar dan komt zijn grote rivaal op: de Rus Joeri Gagarin. Wordt het ruzie of wordt het gezellig? Nadat alle uitvindingen zijn bekeken komt de mystery guest erbij: het eerste levende wezen in de ruimte… wie zal dat zijn? Met o.a. de spacerace, de pil, radiopiraat Veronica en de eerste harttransplantatie.

Aflevering 2: Welvaart – met Marjan Luif als Annie M.G. Schmidt
De beroemde Annie M.G. Schmidt zit op de bank bij Dorine en vertelt over de enorme welvaart in ‘haar’ jaren 60. Maar als blijkt dat ze niet in beeld mag roken en drinken is ze verbijsterd: zijn we terug in de jaren 50? Tot slot komen haar fans haar smeken om een handtekening, tot blijdschap van Annie. Met o.a. Dolle Mina’s, gastarbeiders, de bermtoeristen en de modepolitie.

Aflevering 3: Dagelijks leven – met Olga Zuiderhoek en Ellen Pieters als Prinses Beatrix
Prinses Beatrix is te gast bij Dorine en vertelt alles over ‘haar’ jaren 60; over haar grote liefde Claus, de fotografen die hen achtervolgden, de rellen bij haar huwelijk en over haar moeder Juliana. Tot haar vreugde komen haar acht kleinkinderen haar verrassen. Met o.a. de hel van ’63, paparazzi, de minirok en Phil Bloom.

Aflevering 4: Kunst – met Alex Klaasen en Maarten Heijmans als Ramses Shaffy
De beroemde zanger Ramses Shaffy vertelt Dorine alles over kunst in ‘zijn’ jaren 60, hoe het roer om moest. Hij drinkt gezellig een glas wijn te veel en lacht om alles, en tot zijn vreugde komt Liesbeth List hem vergezellen op de bank; samen zingen ze al hun oude liedjes. Met o.a. de pindakaasvloer, Floris en Sindala, de modepolitie en Aktie Tomaat.

Aflevering 5: Opstand en revolutie – met Pierre Bokma als Robert Jasper Grootveld
De anti-rookmagiër Robert Jasper Grootveld, de man achter provo en opstand op het Spui, zit op de bank bij Dorine en vertelt alles over ‘zijn’ woelige jaren 60, toen hij met grappige acties de politie tot wanhoop bracht. Hij onthult alles over zijn verleden als ijscoman en hoe hij eigenlijk Sinterklaas had willen worden. Dan wordt hij verrast door zijn grote idool. Met o.a. katholieke kerk, Hit of Herrie met Boudewijn de Groot, de hippies en de anti-autoritaire kresj.

Aflevering 6: De wereld – met Peter Paul Muller en Tina de Bruin als John en Jackie Kennedy
John en Jackie Kennedy, het beroemdste paar van hun tijd, zit op de bank bij Dorine en ze vertellen alles over ‘hun’ jaren 60, toen John president van Amerika was. Ze lachen wat af samen, maar als een oude vriendin van John opkomt om voor hem te zingen, wordt Jackie wel heel erg jaloers. Met o.a. Woodstock, Cuba crisis, Johnson molenaar en Rosa Parks.

foto: Robbert-Jan van der Does

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.