nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Farce Majeure eenmalig terug op tv

Op 15 september 1966 was bij de NCRV de eerste uitzending van het TV-programma Farce Majeure te zien. Farce Majeure, dat werd gevormd door Alexander Pola (1914-1992), Fred Benavente (1926-2005), Jan Fillekers, Henk van der Horst en Ted de Braak, ging op humoristische wijze in op de actuele gebeurtenissen in ons land en de wereld. Het programma werd uitgezonden tot 1976 en daarna van 1983 tot 1986.

In de eenmalige uitzending ‘Farce Majeure, al 50 jaar actueel’ blikken makers Jan Fillekers, Henk van der Horst en Ted de Braak terug op de liedjes en sketches die nu, anno 2016, nog steeds actueel zijn. Ook oud-politici Bas de Gaay Fortman en Hans Wiegel halen herinneringen op aan hun verschijnen in het programma. Vrijdag 2 september op NPO1, om 17.10 uur.

Fillekers en Van der Horst zijn dit seizoen overigens ook in het theater te zien met de reprise van hun voorstelling ‘Farce Majeure: Dat is uit het leven gegrepen’.
speellijst

Categorie: Op tv | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon