www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Buziau

Ter gelegenheid van de viering van ’50 jaar podiumkunst in Rijswijk’ presenteren de Rijswijkse Schouwburg en Stichting Rijswijkse Historische Projecten op 6 september een boekje over de wereldberoemde Rijswijkse komiek Johan Buziau. Maurice Hermans, zoon van cabaretier Toon Hermans die een groot bewonderaar was en zijn carriere begon als Buziau-imitator, zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Dit gebeurt in de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101, om 16.00 uur.

Johan Buziau (1877-1958) was een beroemde variété- en revuekomiek in de vorige eeuw en vierde successen in de revues van Henri ter Hall en Louis Bouwmeester. Vanaf 1925 woonde hij in Rijswijk, destijds een broedplaats voor revue en variété.

In het najaar van 2016 brengt de Rijswijkse Schouwburg een musical-revue over clowneske komiek Johan Buziau. De voorstelling bevat scenes uit de revue-periode en terugblikken op zijn leven. Het creatieve team bestaat uit o.a. Karel de Rooij en Fred Florusse. Onder meer het Rijswijkse Jeugdtheater, Trias en Balletstudio Karin den Os zal meewerken en lokale musici worden gezocht voor het Rijswijks Theaterorkest.

Ook zal Museum Rijswijk een tentoonstelling over het leven en werk van Buziau brengen, van 1 oktober t/m 27 november 2016.
tekening: F. Harmsen van Beek

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.