www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Jochem Myjer

Medio november verschijnt het nieuwe boek van Jochem Myjer, “De Wereld van de Gorgels”, het tweede (kinder)boek van Myjer over de Gorgels en een prequel op zijn eerste boek.

“Het is een van de koudste dagen van het jaar op het Eiland als de kleine Gorgel Bobba wordt geboren in een warm holletje onder de met sneeuw bedekte duinen. In de lente speelt hij voor het eerst buiten met andere Gorgeltjes. ’s Nachts moet hij naar school, om te leren over dieren, planten én natuurlijk mensenkinderen! Bobba is een van de snelste Waakgorgels-in-opleiding en als hij na een paar jaar zijn diploma ontvangt, geeft de Grijze Gorgel hem de foto van het jongetje over wie hij moet gaan waken. Een klein jongetje met krullen. Hij heet Melle… ”

Myjer won met zijn eerste boek, “De Gorgels”, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Dat de Gorgels populair zijn, bewijst het feit dat Myjer vele vragen van kinderen over de Gorgels krijgt. In dit prentenboek onthult hij iets meer over hun geheime leven.

“De Wereld van de Gorgels” wordt uitgegeven bij Uitgeverij Leopold. De illustraties zijn van de hand van Rick de Haas.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...