nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Vanaf vanavond: Welkom in de jaren 60

Vanavond start bij de NTR ‘Welkom in de jaren 60’, een nieuwe historische comedy als opvolger van ‘Welkom in de Gouden Eeuw’, ‘Welkom bij de Romeinen’ en ‘Welkom in de IJzeren eeuw’. Dit keer staan de jaren 60 centraal. John en Jackie Kennedy, Neil Armstrong, Joeri Gagarin, Ramses Shaffy en Annie M.G. Schmidt; ze zijn allemaal allang dood maar voor deze serie maken ze een uitzondering en zitten ze op de bank bij talkshowhost Dorine Goudsmit (Plien van Bennekom).

De eerste aflevering draait om Wetenschap – met Hans Kesting en Pierre Bokma als astronauten Neil Armstrong en Joeri Gagarin.
De grote astronaut Neil Armstrong zit op de bank bij Dorine, en vertelt alles over de uitvindingen in ‘zijn’ jaren 60. Maar dan komt zijn grote rivaal op: de Rus Joeri Gagarin. Wordt het ruzie of wordt het gezellig? Nadat alle uitvindingen zijn bekeken komt de mystery guest erbij: het eerste levende wezen in de ruimte… wie zal dat zijn? Met o.a. de spacerace, de pil, radiopiraat Veronica en de eerste harttransplantatie.

Met ook dit keer weer veel cabaretiers in de gelederen, zoals Alex Klaasen, Ellen Pieters, Plien van Bennekom, Pim Muda, Remko Vrijdag, Ilse Warringa, Martine Sandifort, Bas Hoeflaak en Marc-Marie Huijbregts. Marjan Luif vertolkt Annie M.G. Schmidt, Alex Klaasen en Maarten Heijmans zijn te zien als de oude en jonge Ramses Shaffy, waarbij Heijmans zijn titelrol in de gelauwerde tv-serie Ramses herneemt. En er dook op internet al een foto op van Klaasen als Toon Hermans, een rol die hij al eerder in Toon de Musical speelde.

De serie is wederom geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen. Vanaf 3 september, elke zaterdag om 18:15 op NPO3.

Categorie: Op tv | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon