nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

“Haagse” gedichten van o.a. Paul van Vliet en Kees van Kooten in Koninklijke Schouwburg Den Haag

In de foyers van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag hangen al geruime tijd portretten van bekende acteurs, zangers en cabaretiers. Simon van Driel, directeur van de Koninklijke Schouwburg, vond dat door deze portretten wel veel aandacht werd gegeven aan cabaret, toneel en muziek, maar niet aan poëzie.

Daarom besloot hij om begin 2016 dertien dichters, die een band met Den Haag hebben, te vragen een gedicht of een tekst te schrijven over theater in het algemeen of de Koninklijke Schouwburg in het bijzonder. Volgende mensen zijn in de pen gekropen om een gedicht te schrijven: Paul van Vliet, Kees van Kooten, Ilja Leonard Pfeijffer, Bart Chabot, Yvonne Keuls, Harry Zevenbergen, Kees ’t Hart, Remco Campert, Toon Tellegen, Mira Feticu, Inez van Dullemen, Eric Schneider en Gerrit Vennema.

Dit resulteerde in een gedichtenbundel. En eind augustus werden deze gedichten ook zichtbaar in de openbare ruimtes in de schouwburg zelf, waardoor ze toegankelijk voor alle bezoekers zijn. Twaalf muren en één glazen liftwand zijn voorzien van één van deze gedichten. De Haagse ontwerpstudio Eyal & Myrthe ontwierp een nieuw lettertype speciaal voor de gedichten en de Amsterdam Sign painters brachten alle ontwerpen met de hand aan op de verschillende plekken in de schouwburg.

Op onderstaande plattegrond is te zien waar welk gedicht hangt.
Koninlijke Schouwburg Den Haag

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...
Mastodon