www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Hans Teeuwen, Silvester Zwaneveld, Kiki Schippers, Arjan Ederveen, Patrick Laureij, Eva Crutzen

uit de kattenbak‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: interviews met Hans Teeuwen, Silvester Zwaneveld, Kiki Schippers, Arjan Ederveen, Patrick Laureij, Eva Crutzen.

Interview met Hans Teeuwen in The Guardian naar aanleiding van zijn Engelse tour. “In my show, I mock Islam (..) but rarely do I mock Muslims. That distinction is important, between the hatred of a set of bad ideas, and the hatred of people. I won’t encourage xenophobia, which is real and more dangerous than Islamophobia.”
21 sept 2016

Interview met Silvester Zwanveld in de Nieuwe Revu over zijn nieuwe voorstelling ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’. “Als ik per se voor volle zalen had willen staan, was ik wel bij Arie gebleven (lacht). Ik heb inmiddels alweer vijf voorstellingen gemaakt sinds ik solo ben gegaan. Ik roerde daarvoor met name in mijn eigen leven. Ik vond het wel een keer interessant om niet uit mijn eigen herinneringen te putten, maar echt onderzoek te gaan doen.”
21 sept 2016 (blendle)

Gesprek met Kiki Schippers in Het Parool. “Ik zie mezelf als een slachter van harde ideeën. Ik denk niet dat we er leuker of knapper van worden als we vasthouden aan zekerheden. Volgens mij is dat vaak gewoon angst, een onvermogen om open te zijn.”
20 sept 2016 (blendle)

Interview met Arjan Ederveen in Volkskrant Magazine. “Ik maak het liefst voorstellingen over wat me bezighoudt. Ik zit nu eenmaal in wat ik de puberteit van de ouderdom noem. Je verliest personen die je het dierbaarst zijn. De dood van mijn broers heeft lang als een mist om me heen gehangen. Er zijn intussen ook fysieke klachten.”
17 sept 2016 (blendle)

Interview met Patrick Laureij, winnaar Cameretten in 2013, in Nieuwe Revu. “Ik heb (geromantiseerd geweld, one for all, all for one) altijd een interessant thema gevonden. Ook altijd naar films gekeken waarin dat een grote rol speelde, en wraak. Als ik in milieus kwam waarin geweld werd afgewezen, had ik altijd de neiging me daartegen af te zetten, te denken: jullie begrijpen het niet.”
14 sept 2016 (blendle)

Eva Crutzen in Vogue. Met haar voorstelling ‘Spiritus’ is ze genomineerd voor de Neerlands Hoop. “Nog steeds heb ik het gevoel dat het elk moment weer voorbij kan zijn. Dat mensen me op een gegeven moment hebben gezien en de interesse weer naar iemand anders gaat. Die angst zit overal onder. Maar ik word er niet door verlamd.”
13 sept 2016 (blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.