www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Ups & Downs Prijs voor Wannes Cappelle

De Vlaamse kleinkunstzanger Wannes Cappelle krijgt op 8 oktober de vijfde Ups & Downs Prijs van de gelijknamige vereniging voor mensen met een bipolaire stoornis of chronische depressie en hun omgeving uitgereikt in Leuven.

Cappelle wordt gelauwerd omwille van de vele positieve bijdragen die hij leverde aan de taboedoorbreking rond psychische problemen: hij schreef het lied ‘Onderbemand’ als ambassadeur van Buddy Werking Vlaanderen, hij trad op met de ‘Manische Mannen’ ten voordele van Te Gek!?, een project dat psychische problemen bespreekbaar wil maken, en hij speelde met Kristien Hemmerechts de ‘Te Gek Intiem-voorstelling’ over liefde in tijden van manische depressie.

Ook schreef hij vorig jaar het essay ‘Ontferm U’, een pleidooi om meer psychische kwetsbaarheid toe laten in onze samenleving.
www.upsendowns.be

Categorie: Prijzenfestival | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...