www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Inschrijvingen Leids Cabaret Festival van start

De inschrijvingen voor de 39ste editie van het Leids Cabaret Festival zijn van start gegaan. Het festival zoekt jonge en enthousiaste cabaretiers en theatermakers die humor serieus nemen en zich graag willen presenteren aan een groter publiek.

Aanmelden kan via onderstaande link.
Leids Cabaret Festival

Het Leids Cabaret Festival werd in 1978 voor het eerst georganiseerd door Harry Kies als tegenhanger voor de Cameretten en heeft al enkele grote winnaars voortgebracht, waaronder Najib Amhali, Javier Guzman en Alex Agnew. In 2016 won Martijn Kardol zowel de jury- als publieksprijs.

Na de selectie door de jury en een auditie gaan er maximaal 8 kandidaten door naar de voorrondes in de Leidse Schouwburg. Voorafgaand aan de voorrondes zullen deze kandidaten ook begeleid worden door professionele cabaretiers en/of regisseurs tijdens een workshop. Het festival vindt plaats van 6 tem 11 februari. De voorrondes vinden plaats op 6 en 7 februari; de halve finale met vijf kandidaten is op 9 februari en de finale zelf op 11 februari.

Na afloop van het festival staat er nog een finalistentour gepland van ongeveer 40 optredens in kleine en grote theaters.

Categorie: Festivals | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...