www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Shaffy Chantant van de nieuwe garde

Tot en met zaterdag keert het Shaffy Chantant na 50 jaar terug in Felix Meritis, avonden met kleinkunst, theater, poëzie en muziek van de grote beloftes van de toekomst. Je kan gaan kijken naar o.a. Flip Noorman, winnaar van het Concours om de Wim Sonneveldprijs 2014, Oukje den Hollander, Eva Laurenssen en Jacob de Groot.


v.l.n.r.: Oukje den Hollander, Vera Marijt, Jeff Heijne, Lisa Konno en Karin Vlug

In de jaren zestig was het theatergezelschap Shaffy Chantant een begrip. Deze vond plaats in Felix Meritis in Amsterdam en was gevuld met theater en muziek van o.a. Liesbeth List, Polo de Haas, Joop Admiraal, Loesje Hamel en natuurlijk Ramses Shaffy zelf.

Shaffy richtte de Stichting Ramses Shaffy Fonds voor jonge kunstenaars op. Zijn laatste wens was namelijk dat zijn bezittingen en de toekomstige royalty’s naar jonge kunstenaars zouden gaan om hun carrière te stimuleren. Met de terugkeer van de Shaffy Chantant wordt zijn laatste wens zes jaar na zijn overlijden vervuld.

Meer info:
Shaffy Chantant in Felix Meritis

Jacques Klöters, voorzitter van de stichting, vertelde donderdag over Shaffy Chantant op Radio 5.
5 okt 2016

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...