www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Marnix Kappers overleden

Marnix Kappers is vandaag op 73-jarige leeftijd overleden in Amsterdam.

Na een studie Frans, militaire dienst en vervolgens een studie rechten komt Kappers op de Vrije Universiteit in aanraking met het studentencabaret. In 1966 wint hij met cabaretgroep Deja Vu de juryprijs op Cameretten, waarna de groep al snel uiteenvalt. Een jaar later wint hij solo op hetzelfde festival de persoonlijkheidsprijs. Er volgen enkele cabaretsolo’s, ‘One Man Show’ in 1968 en ‘Tismaarniks’ in 1970.

Daarnaast is hij achtereenvolgens verbonden aan het ABC Cabaret van Wim Kan, Cabaret Lurelei en Po√ęzie Hardop. Kan schrijft in zijn dagboek over Kappers: “Aardige, niet zo zelfingenomen persoonlijkheid. Onzeker, niet snel, intelligent, maar toch soms iets traag. Een langzame klimmer zou ik denken. Humor en begrip lees ik ‘ergens’ in zijn ogen.”

Met Hanneke Holzhaus maakt hij het cabaretprogramma ‘Marnix en Hanneke en het eerste gezicht’. Eind jaren zeventig maakt hij deel uit van Kabaret Ivo de Wijs. Nadien speelt hij voornamelijk in toneelproducties.

Bij het grote publiek wordt Kappers bekend met zijn rol als Neef Herbert in het kindertelevisieprogramma ‘De Familie Knots’. Tussen 1991-2001 presenteert hij ‘Knoop in je zakdoek’, voor mensen met een verstandelijke beperking. Hij is ook de Nederlandse stem van Pieter Post.

RTL citeert een verklaring van de familie: ‘Geschokt door de dood van zijn partner in 2013 en getroffen door ernstige en toenemende gezondheidsproblemen besloot hij nieuwe slagen van het noodlot niet langer lijdzaam af te wachten’.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.