www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

‘s-Hertogenbosch bouwt nieuw theater

In juni sloot Theater aan de Parade in Den Bosch tijdelijk de deuren omdat er asbest in het gebouw was gevonden. Het asbest wordt verwijderd en het theater opent op 25 oktober opnieuw de deuren. Maar de gemeente Den Bosch heeft ondertussen besloten om van 2017 tot 2020 het huidige theater slopen en een nieuw Theater aan de Parade bouwen.

Het theater gaat tussen 2017 en 2020 hun voorstellingen presenteren op verschillende bijzondere locaties, zoals Perron 3, Orangerie, de Toonzaal en het Provinciehuis. Maar men heeft ondertussen ook een herlocatie gevonden voor een groot deel van de Grote Zaal programmering: de Sint Cathrien aan de Kruisbroedershof. Dit kerkgebouw krijgt gedurende de bouw van het nieuwe theater de functie van theaterzaal met ruim 600 plaatsen. Er moeten wel nog een aantal aanpassingen gebeuren aan onder meer technische faciliteiten om het gebouw publieksklaar maken, maar de bedoeling is om vanaf seizoen 17-18 de kerk in gebruik te nemen als grote zaallocatie.

Theaterdirecteur Harry Vermeulen: “De kerk leent zich bij uitstek voor theatervoorstellingen! De Sint Cathrien heeft van oudsher een ontmoetingsfunctie voor de gemeenschap. Qua locatie, mogelijkheden en uitstraling is de Sint Cathrien precies wat we voor ogen hadden toen we gingen nadenken over een grote zaallocatie.”

Theater aan de Parade ontvangt jaarlijks +/- 225.000 bezoekers bij ongeveer 400 voorstellingen, concerten en activiteiten.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...