nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Eva De Roovere

Afgelopen maand verscheen “Ik is perfect”, een essay over onze drang naar perfectie, geschreven door Eva De Roovere.

Perfectie is niet van deze wereld. Maar wie bepaalt dat? Wie beslist wat perfect is en wat niet? En waarom is die ene persoon perfect en die andere niet? Is perfectie goed of slecht? Of geen van beide? Perfectionisme, wordt dat bij de positieve eigenschappen gerekend? Moet ik blij zijn als iemand mij een perfectionist noemt? En als perfectie niet van deze wereld is, van welke wereld is ze dan wel?

Op deze en meer vragen probeert Eva De Roovere een antwoord te vinden in tien persoonlijke brieven die ze schrijft naar vrienden, collega’s en idolen.

De Roovere won samen, met met Colette Notenboom, in 1999, als Eef & Coo de juryprijs van het Leids Cabaret Festival. Haar eerste soloalbum met kleinkunstliedjes, De Jager, leverde haar de hit “Fantastig toch” op.

“Ik is perfect” wordt uitgegeven door Uitgeverij Lannoo.
Ik is perfect

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...