www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Theo Nijland, Jan Beuving

Een overzicht van de premières deze week, met: Theo Nijland, Jan Beuving.

Theo Nijland met ‘Desalniettemin’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 18 okt 2016

In alle eenvoud, gezeten aan de vleugel, weet Theo Nijland elke keer weer een publiek met zijn liedjes te betoveren. In zijn nieuwe repertoire bezingt hij de weerslag van maatschappelijke gebeurtenissen op ons kleine mensen. Ramen en deuren zet hij wijd open en soms tilt hij binnen even een putdeksel op om de stank juist vrijelijk naar buiten te laten stromen. Wij zijn zelf immers meestal de aanstichters van het kwaad dat we vrezen.

Nog te zien tot en met 29 jan 2017.
speellijst

Jan Beuving met ‘Raaklijn’
Premiere: Theater Bellevue in Amsterdam, 22 okt 2016

Jan Beuving is een bètaman in de alfajungle van het theater. Door zijn ogen ziet u de wereld zoals u haar nog nooit zag, hinkend van het ene verkeerde been op het andere. U zult nooit meer onnadenkend langs een verkeersbord rijden. Altijd even glimlachen als de oudste man ter wereld weer eens doodgaat.

Gewapend met een ruitjesoverhemd en een stapel nieuwe liedjes en conferences neemt Jan, winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs, u mee in zijn onnavolgbare logica. Met taal waar niemand op rekent en gereken waar niemand naar taalt, raakt hij u met de mooiste verhalen. Want iemand moet ze vertellen, en Jan is iemand. En niet zomaar iemand, want niemand is zoals Jan.

Nog te zien tot en met 3 feb 2017.
speellijst

foto: Maartje ter Horst

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.