www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Dries Heyneman in comedyserie ‘De 16’

In april berichtten we al dat comedian Dries Heyneman gaat spelen in de nieuwe comedy ‘De 16’. De serie wordt vervroegd uitgezonden op Canvas. De eerste aflevering is te zien op woensdag 26 oktober om 21.10 uur.

‘De 16’ is een zesdelige comedy over het leven op het kabinet van een vicepremier en de machtsspelletjes in de coulissen van de Wetstraat. Heyneman, die in 2008 met de cabaretgroep Ter Bescherming van de Jeugd het Leids Cabaretfestival won, speelt de rol van kabinetschef van de vicepremier; hij is een luie medewerker die van alles blijkt te verbergen.

De reeks werd geschreven en geregisseerd door Willem Wallyn, naar een idee van politiek journalist Wouter Verschelden. De 16 werd gefilmd met iPhones en krijgt ook een crossmediaal verlengstuk online en op de sociale media. Woensdagavond was de avant-première in de Kamer van Volksvertegenwoordigers in Brussel.
www.facebook.com/dezestien/

Categorie: Op tv | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.