www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Terugluisteren: Joep van Deudekom, Herman Van Hove, Johan Goossens, Marijke Boon, filosoof over humor

Joep van Deudekom in het radioprogramma ‘De Perstribune’. Sinds deze week is hij te zien in het nieuwe tv-programma Het Instituut, waarin honderd mensen allerlei wetenschappelijke proeven ondergaan. Hij ontwikkelde het programma samen met zijn vaste kompaan Rob Urgert. Van Deudekom brak door als cabaretier van de cabaretgroep Niet Uit Het Raam en is verder bekend van tv-programma’s als De Kwis en Kopspijkers.
23 okt 2016

Herman Van Hove, laatste manager van Toon Hermans, in de Nieuwsshow op Radio 1, over zijn theatershow “In de schaduw van Toon” en over Toon zelf.
22 okt 2016 (vanaf 1u38)

Johan Goossens was te gast in het Radio4-programma ‘Een goedemorgen met…’
22 okt 2016

Marijke Boon is zangeres, performer en cabaretière. Ze maakt sinds 1975 theater, en vanaf 1985 soloprogramma’s. Ze schrijft, componeert en zingt. Met weinig meer dan haar rode accordeon en haar lange lijf is ze een markante persoonlijkheid binnen de theaterwereld. Onlangs ging haar nieuwe voorstelling ‘Smartsongs’ in première, waarin ze zingt van vogelaars en vogels, blauwe spa en snelweg, liefde en eenzaamheid. Ester Naomi Perquin spreekt met Marijke Boon in ‘Nooit meer slapen’.
22 okt 2016

Het analyseren van humor is als het ontleden van een kikker: niemand is geïnteresseerd, en de kikker gaat er dood van. Toch besloot filosoof Martijn Veerman een boek te schrijven over het vak van de humorologie. Het doel van het boek ‘Humorologie’ is om humor te begrijpen. Wat is het onderlinge verband tussen cynisme, sarcasme en ironie? En waarom vinden we sommige soorten humor grappiger dan andere? Een gesprek met hem in het radioprogramma ‘Nooit meer slapen’.
22 okt 2016

Categorie: Multimedia | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.