nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Rob Kamphues

In januari 2017 verschijnt het romandebuut ‘Hoor je me’ van Rob Kamphues bij Uitgeverij Brandt.
ISBN 978 94 92037 52 7

“Tijdens een optreden in een tv-talkshow wordt Albert Vos getroffen door een herseninfarct. In de cruciale uren erna vergezellen zijn broer Joost en zijn ex-vrouw Machteld hem in het ziekenhuis. Zou Albert iets Meekrijgen van wat tegen hem gezegd wordt terwijl hij in coma ligt? Het weerhoudt Joost en Macteld er niet van om volledig hun hart te luchten.

Nu Albert er misschien binnenkort niet meer is, kunnen ze hem nog één keer goed de waarheid vertellen. Hun waarheid, zonder dat hij hen kan tegenspreken of van hen kan weglopen. Hoe hij zich gedragen heeft als broer, en als echtgenoot, en welke invloed dat heeft gehad op hún levens. Dit is het moment om rekeningen te vereffenen.”

Kamphues (1960) is schrijver, tv-presentator en cabaretier. Als cabaretier maakte hij naam met cabaretgroep De Types. Op televisie was hij één van de gezichten aan de cabarettafel van Kopspijkers en presenteerde nadien programma’s als ‘De Reünie’ en ‘Kamphues maakt vrienden’. Eerder verschenen van zijn hand de theatertekst ‘1 kale vlakte’ en de verhalenbundels ‘Naar de haaien’ en ‘Inhaalrace’.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.