nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Wouter Deprez organiseert “De Nacht van Apache”

De Vlaamse comedian Wouter Deprez verenigt verschillende artiesten voor persvrijheid. Nieuwssite Apache wordt immers voor de rechter gedaagd door bouwpromotor Land Invest en Joeri Dillen, de ex-kabinetschef van Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen. Zij eisen samen 350.000 euro schadevergoeding van Apache omdat de site enkele politiek geladen artikels gepubliceerd heeft. Deze zouden bovendien van de site verwijderd moeten worden, wat sterk naar censuur ruikt.

Omdat persvrijheid een basisrecht is en de pers de waakhond van de democratie is, besloten Wouter Deprez, Apache en theaterzaal De Roma op 7 februari “De Nacht van Apache” te organiseren om de persvrijheid in alle glorie te vieren.

O.a. Alex Agnew, Wim Helsen, Bart Cannaerts, Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal), Steven Mahieu, Jeroen Olyslaegers, Johan Petit en natuurlijk Deprez zelf zullen die avond grappen vertellen, donderspeeches geven, muziek spelen en het publiek een fantastische en onvergetelijke avond bezorgen.

De opbrengst van de avond dient voor de juridische ondersteuning van Apache, onderzoeksjournalistiek en de strijd voor persvrijheid.

Meer info:
De Nacht van Apache

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...