nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Anne Marie Jung, Andre Manuel, Sander van Opzeeland, Harry Piekema

Een overzicht van de premières deze week, met: Anne Marie Jung, Andre Manuel, Sander van Opzeeland, Harry Piekema.

Anne Marie Jung met ‘De Exoot’
Premiere: Leidse Schouwburg in Leiden, 31 okt 2016

In De Exoot speelt en zingt Jung een bonte mix van absurde sketches, ontroerende liedjes en hilarische scenes en bewijst daarmee dat Nederland een comédienne op topniveau rijker is.

Nog te zien tot en met 24 februari 2017.
speellijst

André Manuel met ‘De Onzen’
Premiere: Schouwburg Odeon in Zwolle, 2 nov 2016

De Onzen. Het 632ste programma van de zogenaamde André Manuel. In deze anderhalf durende parodie op een voorstelling gaat Manuel op zoek naar geluk. Over vluchtelingen die in ieder geval wat te doen hebben versus de Tokkies die daar ook naar verlangen. En Manuel is wars van iedere ambitie. Maar als Trump de volgende president van de Verenigde Staten van Amerika wil worden, dan mag Manuel dit programma maken. De Pers over zijn vorige voorstelling? ‘Niet Joods genoeg.’ ‘Hij legt rare accenten.’ ‘Een onverbeterlijke atheist die wat meer naar onze vader had moeten luisteren.’ Het is 2016. We bombarderen de moslims in het Midden Oosten. En in de media galmt de vraag, waarom zijn ze zo boos op ons.

Nog te zien tot en met 24 mei 2017.
speellijst

Sander van Opzeeland met ‘Laten we het in godsnaam gezellig houden’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 3 nov 2016

Korte tour deze keer. Zodat het gezellig blijft. Want juist nu heeft de wereld behoefte aan ouderwetse gezelligheid. Sander heeft dan ook maar één ambitie. Hij wil een gezellige lobbes worden! Een vriendelijke, rielekste, ultra gezellige lobbes! Hij is benieuwd of het hem gaat lukken.

Nog te zien tot en met 5 november 2017.
speellijst

Harry Piekema met ‘Man wil trapje op met lampje’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 6 nov 2016

In Man wil trap op met lampje komen alle aspecten samen in het verhaal van een man die zich bekend weet maar zich niet gekend voelt. Over de lachwekkende vervreemding die roem veroorzaakt en het universele verlangen verstaan te worden. Harry koppelt grote vragen aan dagelijkse beslommeringen, slapstick aan muzikaliteit, liederen aan verhalen.

Nog te zien tot en met 23 december 2016.
speellijst

foto: PR Anne-Marie Jung

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.