nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Vandaag uitspraak over ontslag theaterdirecteur Stadsschouwburg Velsen

Vandaag wordt uitspraak gedaan in een gerechtelijke procedure rond het ontslag van theaterdirecteur Jacob Bron van de Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden.

De situatie in IJmuiden werd door cabaretier Marc-Marie Huijbregts aangekaart in De Wereld Dendert Door. Samen met diverse prominente cabaretiers schaarden zich achter de directeur die op een zijspoor was gezet. Na aanhoudende verliezen van het theater deed Bron in juni een stap terug, terwijl een interim-directeur orde op zaken zou stellen. Inmiddels was echter duidelijk geworden dat het bestuur aanstuurde op zijn ontslag.
Zwartekat, 21 okt 2016

In een reactie naar de Volkskrant liet de bestuursvoorzitter Robert Schoondergang weten dat het ontslag is aangevraagd omdat zij als bestuur “essentiële informatie over de financiën van de schouwburg niet van de directeur hebben gekregen. Daardoor zijn we er nu pas achter gekomen dat de situatie veel erger is dan we dachten. Het voortbestaan van de schouwburg wordt bedreigd.”
Volkskrant, 24 okt 2016

Bron was ook onderwerp van gesprek tijdens de raadsvergadering afgelopen donderdag, meldt de IJmuider Courant. De gemeente Velsen moet oppassen dat het imago van Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden niet bezoedeld wordt door de publiciteit rondom directeur Jacob Bron, aldus PvdA-raadslid Marianne Poen. Zij wil weten of de gemeente zicht heeft op de problemen bij de schouwburg, of de dure interim tot extra subsidie-aanvraag zal leiden en of de berichten over de brandbrief van artiestenmanagers uit deze krant kloppen.

De krant citeert vervolgens wethouder Te Beest: “Alles heeft een prijs, maar behoud van de schouwburg is ons veel waard.” Of extra subsidie nodig is, is nog onbekend. Verder beaamt hij het bestaan van de brief, maar die zou zijn verstuurd naar het bestuur en niet de gemeente. Dat staat haaks op uitspraken van impresario Helga Voets van Bunker Theaterzaken in de Volkskrant. Daarin stelt ze dat de brief naar de gemeente is gestuurd, die vervolgens doorverwees naar het theater.
IJmuider Courant, 27 okt 2016

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.