www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Jacques Klöters, Gaby Hermans, Christine de Boer, Theaterafficheprijs

Jacques Klöters is op 18 december te gast op de eerste editie van “Mens durf te lezen”, de eerste literaire salon van de Zaanstreek, in het Zaantheater in Zaandam. Het wordt een voorstelling voor iedereen, volgepakt met literatuur, gesprekken met verschillende auteurs en muziek. Een van de rubrieken die namiddag is ‘Zaans Fame’, waarin de Zaanse schrijver Hans Kuyper vertelt over boeken en literair erfgoed uit of over de Zaanstreek. Kuyper spreekt met cabarethistoricus Jacques Klöters over Zaankanter Dirk Witte, die het bekende lied “Mens durf te leven!” schreef.
Mens durf te lezen

We schreven hier al eerder dat Gaby Hermans, de jongste zoon van Toon Hermans, samen met Githa, Toon’s kleindochter, deze maand een fotoboek met unieke foto’s over Toon, “Toon Hermans, album van een zoon” uitbrengt. Op 6 november signeren zowel Gaby als Githa tussen 11 en 13 uur op de Antwerpse boekenbeurs. Op 20 november signeert Gaby in de winkel in de ticket-vrije zone van de belevingsexpositie Toon Thuis in het voormalige pand van V&D aan de Markt in Sittard.

Christine de Boer van Yentl en De Boer maakt een muzikale kindervoorstelling met het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Apenootje

Poetry International wint de Theaterafficheprijs. Het affiche voor ‘Spiritus’ van cabaretiere Eva Crutzen was ook genomineerd.
meer info

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...