www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Ronald Snijders, Piet De Praitere, Katinka Polderman

Een overzicht van de premières deze week, met: Ronald Snijders, Piet Depraitere, Katinka Polderman.

Ronald Snijders met ‘Welke show’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 10 nov 2016

Was absurdist Ronald Snijders in zijn vorige One Man Show een dolgedraaide tv-quizmaster, in zijn nieuwe programma WELKE SHOW zien we de echte Ronald Snijders, met bigband. Hij zal zijn publiek op geheel eigen wijze vervreemden met grappen, liedjes, normale anekdotes, nieuwe woorden en opmerkelijke invallen. Ook leest hij wederom voor uit eigen werk. Er zal NIET worden gespot met theaterwetten.

Nog te zien tot en met 29 april 2017.
speellijst

Piet De Praitere met ‘De Milfmagneet’
Premiere: C.C. Wevelgem in Wevelgem, 12 nov 2016

Elke generatie heeft afwijkende performers die niet in een hokje te plaatsen zijn. Van wie je niet weet wat je met ze moet aanvangen. Piet de Praitere is zo iemand: een fabuleuze verteller met een absurde stijl: onvoorspelbaar en gracieus.

Je kan hem kennen als de man achter de typetjes Etienne met het open verhemelte en Dikke Gilbert de la Tourette. Liefhebbers van de Vlaamse televisieserie ‘Bevergem’ kennen hem echter ongetwijfeld als Claude Delvoye. Piet De Praitere mag dan een oude zak zijn, momenteel beleeft hij duidelijk zijn tweede jeugd. Na zich volledig uitgeleefd te hebben in het geliefde dorp Bevergem, keert hij terug naar Kortrijk, waar z’n roots liggen. De Praitere brengt er zijn nieuwe comedyshow ‘De Milfmagneet’.

Nog te zien tot en met 19 mei 2017.
speellijst

Katinka Polderman met ‘Polderman tiert welig’
Premiere: De Goudse Schouwburg in Gouda, 12 nov 2016

Voor dit vijfde programma neemt antiheldin Polderman elke avond een haffel nieuwe liedjes mee, een gitaar en een omnichord. Verder laat zij het lot bepalen, want dat levert vaak heel mooie dingen op. Iedere avond is uniek en eenmalig. Niets staat vast, behalve dat het toeval een grote rol zal spelen.

Nog te zien tot en met 24 mei 2017.
speellijst

foto: Krijn van Noordwijk

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.