www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuwe album Yentl en de Boer

Op 19 november verschijnt ‘M’n snoep: Live in Het Concertgebouw’, het nieuwe album van het cabaretduo Yentl en de Boer. De live-CD bevat 12 nieuwe liedjes, opgenomen tijdens de twee concerten in het Amsterdamse Concertgebouw. Het album is dan verkrijgbaar op CD via hun website, als digitale download en via streamingsites.

Op het album worden Yentl en De Boer begeleid door muzikanten Laurens Joensen, Rob Veugelaers, Benny van der Bijl, Pierre Dunker en Jasper Goedman. Voor de avonden in Het Concertgebouw werd daar het strijkerscollectief West Side Trio (Isabella Petersen, Annie Tangberg en Eva van der Bie) aan toegevoegd, dat speciale strijkersarrangementen schreef voor de liedjes.

Het is hard gegaan met Yentl Schieman en Christine de Boer. Na de juryprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2013 winnen ze in 2015 de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Op televisie maken ze wekelijks een nieuw lied voor Opium en en maandelijks voor RTL Late Night. Inmiddels spelen ze door het hele land voor volle zalen hun voorstelling ‘De snoepwinkel is gesloten’, waarvoor ze dit jaar waren genomineerd voor de Neerlands Hoop. Hun populariteit leidde afgelopen zomer tot een ingelaste ‘In concert’-reeks, waaronder twee avonden in het Amsterdamse Concertgebouw.

Aansluitend op de reprise van ‘De snoepwinkel is gesloten’ start in juni 2017 een nieuwe reeks concerten die na de zomer wordt doorgetrokken in theaters door heel Nederland.

foto: Mark David

Categorie: CD | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.