www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

AVROTROS viert 100e geboortedag Toon Hermans

toonhermans-jacquesklok

AVROTROS staat uitgebreid stil bij de honderdste geboortedag van de fameuze komiek Toon Hermans (1916-2000).

In de docureeks 100 jaar Toon Hermans gaan cabaretiers als Lenette van Dongen, Richard Groenendijk en Alex Klaasen op zoek naar de mens achter de komiek. Te zien op donderdag 15 december op NPO2, om 21.15 uur.

Op NPO Radio 5 brengen Noortje Herlaar, Karin Bloemen, Frank Lammers, Frits Lambrechts, Rob van de Meeberg en Sjors van der Panne de vergeten musicalliedjes die Toon Hermans in de jaren ’50 schreef tot leven. In het radioprogramma van Jacques Klöters, tevens de biograaf van Hermans, brengen zij de liedjes onder begeleiding van het Metropole Orkest. Op 18 december op NPO Radio 5, tussen 10.00-12.00 uur.

Op oudejaarsavond wordt de tv-registratie uitgezonden van het Toon Hermans Gala. Koninklijk Theater Carré organiseert op maandag 12 december deze hommage aan Toon Hermans, met medewerker van artiesten als Freek de Jonge, Wende Snijders, Jochem Myjer, Hadewych Minis, Chantal Janzen en Paul van Vliet. Deze voorstelling is al lang uitverkocht. Maar nu alsnog voor iedereen te zien op NPO2, om 20.55 uur.

foto: Jacques Klok

Categorie: Op de radio, Op tv | Meer over: , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.