nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: De Partizanen, Veerle Malschaert, Jeroen Leenders, Fresku, Patrick Nederkoorn, Els de Schepper, Vrouw Holland, Erhan Demirci

Een overzicht van de premières deze week, met: De Partizanen, Veerle Malschaert, Jeroen Leenders, Fresku, Patrick Nederkoorn, Els de Schepper, Vrouw Holland, Erhan Demirci.

De Partizanen met ‘Welkom in Partizanië’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 15 nov 2016

Ze zijn terug! Na hun prijswinnende debuut uit 2014 gaat cabaretduo De Partizanen opnieuw het land in. Om u te overtuigen dat De Partizanen de moeite waard zijn. En het leven dus ook. Dus pak in die tas en gun jezelf een enkele reis naar het beloofde land!

Nog te zien tot en met 25 mei 2017.
speellijst

Veerle Malschaert met ‘Boegbeeld’
Premiere: Arenbergschouwburg in Antwerpen, 16 nov 2016

Als moeder van 2 kinderen, pas gescheiden en soms ontroostbaar, laat Veerle de lach surfen op een zee van tranen. Ontwapenend eerlijk en kwetsbaarder dan ooit, sleept ze je mee in een rollercoaster van emoties en een bad van herkenbaarheid. Ontroering wordt virtuoos afgewisseld met een schaterlach.

Boegbeeld gaat over huilende terroristen en emotionele vluchtelingen / mens en menselijk zijn in
tijden van crisis / over verdriet plassen en flikken in paniek doen slaan / over kinderen die je bij je
eierstokken hebben / over vallen en weer opstaan en blijven gaan …

Nog te zien tot en met 20 mei 2017.
speellijst

Jeroen Leenders met ‘Wildeman’
Premiere: Arenbergschouwburg in Antwerpen, 17 nov 2016

Jeroen is een van de weinige comedians uit Vlaanderen die pure stand-up comedy brengt. Moppen, one-liners en pointes vliegen u daarbij om de oren. Een rode draad die de voorstelling inleidt en afsluit moet u niet verwachten. Hetzelfde geldt voor excuses. Wat wél vaststaat is dat bij Jeroen geen enkele show dezelfde is. Hij brengt alleen een barkruk en een hoofd vol hersenkronkels en verhalen mee. Hij maakt daardoor een voorstelling op maat voor de zaal waar hij voor staat. En hij laat u tegelijk nadenken én heel hard lachen.

Nog te zien tot en met 12 mei 2017.
speellijst

Fresku met ‘Welkom bij de Fresku show’
Premiere: Parktheater in Eindhoven, 18 nov 2016

Maatschappijkritisch programma, met raps en ironische imitaties. Bewapend met woordkunst en een lading grappen vertelt Fresku je deze avond zijn persoonlijke verhaal.

Roerig. Zo kun je de jeugd van Roy Reymound (Fresku) omschrijven. Kind van een Nederlandse moeder en een Antilliaanse vader. Hij droomde van een carrière als zanger, tekenaar of schrijver, maar belandde in de riemenfabriek van Eindhoven. In zijn vrije tijd schreef hij raps en maakte hij persiflerende filmpjes met zijn vriend Teemong. Zijn typetjes – Gino Pietermaai en Willy Keurig – werden een megahit op YouTube én Fresku kreeg een platencontract. Hij nam ontslag en ging zijn droom achterna, als woordkunstenaar. Dat resulteerde in drie uitstekend ontvangen albums, optredens op Lowlands, in Paradiso en mediaoptredens in ‘DWDD’, ‘Pauw’ en ‘24 uur met’.

Fresku vindt het belangrijk het leven en de wereld te begrijpen. Hij voert daarbij zijn eigen innerlijke, heilige oorlog. Belangrijkste wapens daarbij zijn humor en dichtkunst.

Eén ding mag duidelijk zijn; Fresku heeft je deze avond een hoop te vertellen. Gaat hij zijn heilige oorlog winnen of legt hij hem af…? Welkom bij de Fresku show. En nu iedereen opgeflikkerd!

Nog te zien tot en met 3 maart 2017.
speellijst

Patrick Nederkoorn met ‘Het komt nu wel heel dichtbij’
Premiere: Theater Bellevue in Amsterdam, 18 nov 2016

Noem Patrick Nederkoorn (foto) gerust een ervaringsdeskundige.
Hij is meerdere keren in Parijs geweest, hij heeft wel eens in een vliegtuig gezeten én hij woont in een wijk met verschillende gebedshuizen.
Nou, dan komt het allemaal wel heel dichtbij. En toch, ondanks al die dreiging, is deze held vanavond gewoon naar het theater gekomen om voor u zijn tweede cabaretprogramma te spelen. Waarin hij zich afvraagt waar hij echt door geraakt wordt en of er wel zoiets bestaat als ‘veraf’.

Nog te zien tot en met 22 april 2017.
speellijst

Els de Schepper met ‘Red mij’
Premiere: Capitole Gent in Gent, 19 nov 2016

De Schepper is terug! En hoe! Na een jaar cabaretstilte brengt ze nu niks dan de waarheid. Ontdaan van alle franjes. Ze ging een jaar op reis en dat bracht haar verder van huis en dichter bij zichzelf. Al die nieuwe indrukken en vragen bundelt ze voor jou in de voorstelling ‘Red Mij’!

Nog te zien tot en met 31 mei 2017.
speellijst

Vrouw Holland met ’20 Jaar Mannenhumor in vrouwenlichamen’
Premiere: Stadsschouwburg in Groningen, 19 nov 2016

Twintig jaar Vrouw Holland: twintig jaar vocaal en verbaal cabaretgeweld grof verpakt in gevoelige liedjes en pijnlijke sketches. Ongegeneerd fysiek met ongeremde humor, ironisch koketterend met pijn, verlangens en onzekerheid. Marieke Klooster, Gabriëlle Glasbeek en Karin Noeken kijken in jubileumshow zingend, dwepend, kwijlend, kreunend en gillend terug op twintig jaar kleedkamerhumor voor vrouwen én mannen.

Nog te zien tot en met 21 april 2017.
speellijst

Erhan Demirci met ‘Komt goed’
Premiere: C-Mine in Genk, 19 nov 2016

In zijn allereerste avondvoorstelling geeft Erhan je een kijkje in zijn leven. Van zijn allesbehalve doorsnee jeugdjaren, via het harde Limburgse dorpsleven tot het nog hardere ‘life in the ghetto’ van Brussel. Een stad die hij als inwoner en sociaal werker steeds beter leerde kennen en die zijn grote liefde werd. Erhan gunt je een blik achter de schermen van onze hoofdstad, onthult de geheimen van de straat en vertelt op hilarische wijze hoe we er als Vlaming het best kunnen overleven. Kritisch, scherp, maar altijd positief. Komt goed!

Nog te zien tot en met 12 mei 2017.
speellijst

foto: Carla Kogelman

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.