nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Cabaretiers met kerstvoorstellingen

Marcel Harteveld, Tim Kamps, Op Sterk Water en Stanley en de Menzo’s zullen dit jaar rond Kerstmis de theaters in trekken met speciale kerstvoorstellingen.

Marcel Harteveld (foto) komt met “De Sneeuwengel”. Harteveld, bekend van het duo Harteveld & Fretz, droomt al zijn hele leven van één ding: een ontmoeting met een echte engel. Maar nu, als muzikant van 31, begint hij zich toch af te vragen of het er nog wel van gaat komen. Een jeugd vol schoolreisjes en werkweken, langs kloosters en kerken, zoektochten in het nachtleven en op Tinder, hebben nog nooit een glimp van een engel opgeleverd. Om het lot een handje te helpen, gaat Harteveld de straat op, actief op zoek naar die engel. “De Sneeuwengel” is van 15 tot en met 24 december in de theaters te zien.
www.marcelharteveld.nl

Tim Kamps speelt de engel, de enige sprekende rol, in de voorstelling “De Kleine Sneeuwman”. Dit is een familievoorstelling gebaseerd op het prentenboek ‘Ik wil voor altijd bij je zijn’ van schrijver en illustrator Harmen van Straaten. Het verhaal gaat over een kleine sneeuwman, die in een glazen bol opgesloten zit en verliefd is op het balletdanseresje aan de andere kant van de kamer. De engel op de klok geeft hem een bijzondere kans: hij mag één uur uit de bol. “De Kleine Sneeuwman” is een een co-productie tussen Stichting Twee-ater en het Zhong Bei Yuan Childrens Theatre uit Xian en is van 24 december 2016 tot en met 7 januari 2017 in de Nederlandse theaters te zien.
www.vanaf2.nl

De hele maand december is Op Sterk Water te zien met hun kerstvoorstelling ‘Een wonderbaarlijke Kerst met Op Sterk Water’. Ze nemen je mee langs de meest herkenbare situaties in het ‘gezelligste’ seizoen van het jaar. Met interactief decor, visuele gimmicks, vlijmscherpe humor, muzikale hoogstandjes, maar vooral: virtuoze improvisatie. Met: Roemer van der Steeg, Tim Zeegers, Dave Luza, Daniel Koopmans en Steyn de Leeuwe.
www.opsterkwater.nl

In december zijn Stanley en de Menzo’s terug in Theater Bellevue met hun kerstshow ‘Kerst, kerster, kerstst’. Klein Bellevue wordt omgetoverd tot een dampende kerstkamer, waar de meerstemmigheid je om de oren slaat en waar de grenzen van de goede smaak worden gezocht en overtreden. Met Martijn Hillenius, Steef Hupkes, Niels van der Laan, Henry van Loon, Jeroen Woe.
www.theaterbellevue.nl

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , , , , , , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...