www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Pieter Verelst wint Cameretten

Zojuist heeft Pieter Verelst de 51ste editie van Cameretten gewonnen. In het Luxor Theater te Rotterdam won hij de juryprijs. De publieksprijs ging naar Alex Ploeg. Tim Teunissen strandde in de halve finale, maar won de persoonlijkheidsprijs.

De derde finalist Victor Luis van Es gaat zonder prijs naar huis.

Alle finalisten zijn de komende maanden te zien tijdens de finalistentour. Die brengt ze tot eind mei door het hele land.
speellijst

Vlaming Pieter Verelst (Heist-op-den-Berg, 1990) volgde de acteeropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2014 won hij de jury- en persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. De jury over zijn optreden: “Met zijn spannende opkomst grijpt Pieter Verelst je direct bij de kladden. Om je een half uur lang niet meer los te laten. Hij vertelt geen verhalen, hij beeldt ze uit. Pieter zit lekker in zijn energie en maakt goed gebruik van zijn atletische lichaam. Soms blaast hij zichzelf op, soms maakt hij zich juist heel klein. Dat geeft zijn voorstelling een prettige dynamiek, die naadloos aansluit op de grillige inhoud.”

Alex Ploeg (Leiden, 1985) is actief als comedian bij de Comedytrain, maakt onderdeel uit van het Spijkers met Koppen-cabaret en speelt bij De Grote Improvisatieshow van Tijl Beckand en Ruben van der Meer. De jury: “Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct. Iedereen voelt zich weleens ongemakkelijk tijdens gesprekjes met de kapper. Andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein. Naast een goede comedian is Alex ook een uitstekende gitarist. Dat laat hij horen tijdens een hilarisch nummer over de ‘Koning van de aanleunwoning’ en in het slotlied, dat een stuk serieuzer is en waarin hij vraagt om hoop en bijval.”

Tim Teunissen (Leiden, 1992) is acteur. Hij studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. De jury: “De jury ziet dat Tim een geschoold acteur is en dat hij goed heeft nagedacht over de opbouw van zijn optreden. Helaas missen de personages in de uitwerking soms diepte en contrast ten opzichte van elkaar. We vermoeden dat dit deels te wijten is aan de genoemde technische problemen. Toch complimenteert de jury Tim met zijn improvisatievermogen en willen we benadrukken dat zijn talent niet onopgemerkt is gebleven. Zijn personages bezitten stuk voor stuk een prettige tragiek, die er onder gunstigere omstandigheden waarschijnlijk beter uit was gekomen.”

Voor meer info over Cameretten:
www.cameretten.nl

foto: Jaap Reedijk

Categorie: Festivals | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.