www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Docureeks “100 jaar Toon Hermans” op tv

Vanaf 15 december zendt AvroTros de vijfdelige docureeks “100 jaar Toon Hermans” uit. Hierin gaan vijf cabaretiers op zoek naar de mens achter de komiek en ze nemen ieder een periode uit het leven van Toon onder de loep.

Karin Bloemen bezoekt Sittard, het geboortedorp van Toon. Ze leert hier meer over zijn moeilijke jeugd en zijn allesoverheersende droom om een beroemd artiest te worden.

Martine Sandifort trekt naar Amsterdam en Rotterdam. Zij bekijkt de oorlogsjaren, de ontmoeting en bruiloft met zijn grote liefde Rietje en de totstandkoming van de eerste one man show van Nederland.

Alex Klaasen licht de periode van Toons doorbraak in Nederland na zijn eerste tv-optreden bij de AVRO door. Klaasen reist in het spoor van Toon naar Wenen, de stad waar Toon zijn Europese doorbraak had.

Na Europa moet Amerika volgen, maar Toon trekt aan de vooravond van zijn debuut op Broadway de stekker uit dit avontuur. Richard Groenendijk probeert in New York meer te weten te komen over deze roerige periode.

Lenette van Dongen richt zich in de slotaflevering op de periode waarin Toon grote successen boekte en volle zalen trok, maar ook met een depressie kampt en zijn grote liefde Rietje verliest.

“100 jaar Toon Hermans” is iedere donderdagavond om 21.10 uur op NPO2 te zien.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...