nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op de radio: Toon Hermans dag op L1 Radio, zijn vergeten musicalliedjes op NPO Radio 5

Zaterdag 17 december is het de 100ste geboortedag van Toon Hermans en daarom staat de Limburgse radiozender L1 Radio die dag helemaal in het teken van Hermans.

– 10.00-12.00 uur: L1 Cultuurcafé live vanuit de Toon Thuis-expositie in Sittard. Gasten zijn o.a. zijn zonen Gaby en Maurice Hermans. Tessa Reijnders van Cultureel Projectburo geeft een rondleiding op de tentoonstelling. Sittardse Revueschrijver Sjef Schurgers komt langs en gitarist Benny Ludeman vertelt over zijn jaren in het orkest van Hermans.
– 13.00-15.00 uur: “Het Grote Toon Hermans Interview”. Twintig jaar geleden maakte L1-radiomaker Fons Geraets een lang interview met Toon Hermans. Het lag al die tijd op de plank en wordt nu, vanwege Toons honderdste geboortedag, in zijn geheel uitgezonden. De afspraak kwam indertijd tot stand via Gé Reinders, destijds producer van het liedjesalbum ‘Ik zing van het leven’. In het interview van november 1996 gaat het onder meer over de meest uiteenlopende zaken: zijn jeugd in Sittard, de dood van zijn vader, zijn kunstenaarschap, de hebzucht in de wereld en over zijn twijfels. Maar ook over de kracht van humor, sjaele zeiver (Limburgs voor onzin) en spiritualiteit. Het interview wordt afgewisseld met liedjes en conferences.
– 15.00-17.00 uur: de ‘Toon Top Twintig’, de twintig favoriete fragmenten van de luisteraars van L1.
Meer info:
www.l1.nl

Zondag 18 december brengen Noortje Herlaar, Karin Bloemen, Frank Lammers, Frits Lambrechts, Rob van de Meeberg en Sjors van der Panne in De Sandwich op NPO Radio 5 de vergeten musicalliedjes die Toon Hermans in de jaren ’50 schreef tot leven. Over een meisje van het platteland dat naar de grote stad trekt, waar ze alles op alles moet zetten om haar zuiverheid te behouden te midden van schurken, hoeren en andere onderwereldfiguren. In het radioprogramma van Jacques Klöters, tevens de biograaf van Hermans, brengen zij de liedjes onder begeleiding van het Metropole Orkest. Op 18 december op NPO Radio 5, tussen 10.00-12.00 uur.

Categorie: Op de radio | Meer over: , , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...