nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Van Kooten en De Bie, Martin van Waardenberg, Youp van ’t Hek, Freek de Jonge, muziekbibliotheek NPO digitaal

De Haagse Wethouder van Stadsontwikkeling, Boudewijn Revis, heeft plannen om straten in een nieuwe Haagse wijk te vernoemen naar typetjes van Kees van Kooten en Wim de Bie. De Viezemansteeg, de Jacobse en Van Esweg, Gebroeders Temmesplein. De Prof. dr. ir. P. Akkermanslaan is genoemd. Wim de Bie zegt in een reactie naar de pers erover te moeten nadenken. Ons lijkt het geweldig.
meer info

De Rotterdamse kledingzaak Nultien Kleding moest van de licentiehouders van Grand Theft Auto het t-shirt met Martin van Waardenberg in GTA-stijl uit de handel nemen.
meer info

Youp van ’t Hek is begin deze week de Kerstwensenactie van UMCG gestart. Deze loopt nog tot 22 december. Als ambassadeur van het Beatrix Kinderziekenhuis hing hij de eerste wens in de wensboom van het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Dagblad van het Noorden was erbij en sprak ook met Van ’t Hek.
verslag en interview

In januari trekt Freek de Jonge vijf dagen door het Groninger aardbevingsgebied om actie te voeren. “Heel het land moet horen over deze sluimerende misstand.”
Dagblad van het Noorden: Freek de Jonge: aardbevingen Groningen ‘grof schandaal’

De muziekbibliotheek van het Muziekcentrum van de Omroep wordt digitaal beschikbaar. In 2013 moest het muziekcentrum sluiten na bezuinigingen. Het bevat o.a. originele bladmuziek van Toon Hermans en Harry Bannink, en originele arrangementen van The Ramblers. Vanaf 2020 moet de volledige collectie volgens de Stichting Omroep Muziek voor iedereen digitaal toegankelijk zijn.
meer info

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.