www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Ronald Smink schrijft kerst-familiemusical

Tot en met 30 december is de kerst-familiemusical ‘AFKE’S ELFDE – De geboorte van Grutte Pier’ te zien in het Posthuistheater in Heerenveen. Deze zevende editie is geschreven door cabaretier Ronald Smink en de cast bestaat uit professionele uit Friesland afkomstige acteurs en jonge amateurspelers uit de omgeving van Heerenveen.

“Mix het beroemde klassieke kinderboek ‘Afkes tiental’ van Nynke van Hichtum met de viering van kerst (‘de geboorte van…’) en voeg de Friese vrijheidsstrijder ‘Grutte Pier’ hier als Verlosser aan toe, en je krijgt: ‘AFKE’S ELFDE – De geboorte van Grutte Pier’: een kerstverhaal, zoals nog nooit eerder vertoond, voor een familiepubliek van acht jaar en ouder.”

Met deze schrijfopdracht van het Posthuis Theater ging Ronald Smink de zomervakantie in en hij kwam terug met een script vol humor en liedjes over het wel en wee van Friesland en de Friezen. In de Nederlandse taal, met hier en daar een vleugje Fries er doorheen, zodat iedereen in de provincie het gewoon kan verstaan. Vervolgens kreeg Rieneke de Haan de opdracht om als regisseur er een levendig gespeelde kerstmusical anno nu van te maken.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.