nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Koefnoen stopt bij de NPO

Na dertien jaar en vijftien seizoenen heeft de NPO in samenspraak met de AVROTROS besloten dat het satirische programma Koefnoen van Paul Groot en Owen Schumacher niet meer past in hun plannen voor de zaterdagavondprogrammering. Groot en Schumacher betreuren het besluit, maar gaan in op het verzoek om een nieuw programma te ontwikkelen voor de zaterdagavond.

Paul Groot en Owen Schumacher stopten in 2004 bij het zeer populaire VARA-programma Kopspijkers. Met imitaties van bekende Nederlanders keken zij daar terug op de actualiteit van de voorgaande week. Bij de AVRO ontwikkelen ze Koefnoen waar naast de imitaties ook steeds meer eigen types werden ge├»ntroduceerd. Vaste medewerkers waren Plien van Bennekom, Jeremy Baker, Martine Sandifort en Sanne Wallis de Vries. In 2015 kreeg het programma zijn eigen spin off met ‘Koefnoen presenteert’ waarin geen sketches, maar een compleet verhaal werd gespeeld.

In april 2006 wordt Koefnoen onderscheiden met de Zilveren Nipkowschijf. Volgens de jury blinkt Koefnoen uit in satire die verder gaat dan louter imiteren. Ook geeft het programma volgens de deskundigen een treffend beeld van de huidige tijdgeest.

Categorie: Op tv | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon