www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Terugluisteren: Circus Treurdier, Peter van de Witte, Herman Finkers, Claudia de Breij

Voor de zesde maal brengt theatergroep Circus Treurdier een heuse nachtmis. Zeker niet zomaar een nachtmis, nee: een seculiere nachtmis. Op humoristische en muzikale wijze gaan Joost van Hezik en Peter van Rooijen met hun publiek op zoek naar de kerstgedachte anno nu. Niet religieus, maar wel vol bezinning, saamhorigheid en melancholie. In Nooit meer slapen een gesprek met het duo.
22 dec 2016

Peter van de Witte bij Kunststof Radio. Met Bas Hoeflaak vormde hij zestien jaar lang het cabaretduo Droog Brood. Begin dit jaar besloten ze te stoppen, om zich beiden op afzonderlijke werkzaamheden in de theater- en televisiewereld te richten. Van de Witte nam de regie voor ‘Watskeburt!? – de musical’ op zich. In deze hiphop voorstelling staat de muziek van De Jeugd van Tegenwoordig centraal. T/m april 2017 te zien door heel Nederland.
22 dec 2016

Herman Finkers in Dit is de Dag op Radio 1 over de ‘Missa in Mysterium’, de Gregoriaanse mis die hijzelf regisseerde. Finkers ziet overeenkomsten tussen een mis en theater. Opera komt immers voort uit de katholieke mis en er zitten handelingen in met kostuums, effecten en muziek. Finkers wil ook meer mysterie in de kerk – er is meer nadruk op de boodschap, de inhoud en de uitleg na het Tweede Vaticaans Concilie, waardoor het mysterie verdwenen is.
22 dec 2016

Coen & Sander telefoneerden in radioprogramma met Claudia de Breij en spraken met haar over haar oudejaarsconference, die ze volledig live voor tv zal brengen.
21 dec 2016

Categorie: Multimedia | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.