nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Jacob Bron haalt gelijk bij kantonrechter, blijft directeur Stadsschouwburg Velsen

Directeur Jacob Bron keert terug in zijn functie als topman van Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden. De kantonrechter heeft Bron, die op non-actief is gezet, gelijk gegeven. Dat meldt de IJmuider Courant.

Het conflict is ontstaan naar aanleiding van een negatief resultaat van de schouwburg van een half miljoen euro. De stichting Stadsschouwburg Velsen verweet Bron de financiële tekorten van zowel de stadsschouwburg als het Kunstencentrum Velsen. Ook zou hij het bestuur essentiële informatie hebben onthouden. Na maanden van overleg konden de partijen niet tot overeenstemming komen. De kwestie draaide uiteindelijk uit op een civiele procedure bij de rechtbank in Haarlem op 31 oktober. Het ontbinden van de arbeidsovereenkomst van Bron was de inzet van de stichting.

Eind oktober werd de zaak twee weken aangehouden, het hof wilde dat het bestuur van het theater en Bron eerst opnieuw met elkaar tot een oplossing proberen te komen. Dit herhaalde zich nogmaals en op 24 november gaven beide partijen aan niet tot een schikking te zijn gekomen. Afgelopen vrijdag stelde de rechter Jacob Bron volledig in het gelijk. In de uitspraak stelt de kantonrechter dat er niet gebleken is dat er sprake is geweest van financieel wanbeleid. Ook heeft de directeur geen onjuist beeld van de financiële situatie van de stichting heeft geschetst, informatie heeft achter gehouden of onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt.

Bron laat via zijn advocaat weten verheugd te zijn met de uitspraak en zijn terugkeer. Hoewel bestuursvoorzichter Robert Schoondergang liet weten dat de schorsing vooralsnog van kracht blijft, verwacht Brons advocaat dat hij weer aan het werk gaat.
IJmuider Courant: Jacob Bron keert terug

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon