www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Jochem Myjer, Jelle De Beule, Jonas Geirnaert, Sara Kroos, Eric Koller

We berichtten hier al eerder dat het boek “De Gorgels” van Jochem Myjer naar het Duits vertaald zou worden. Begin maart verschijnt deze Duitse vertaling, “Die Gorgel”, bij uitgeverij Freies Geistesleben. Het boek met tekeningen van Rick de Haas gaat over kleine wezentjes die in de slaapkamers van kinderen leven (Gorgels) en ze beschermen tegen Brutelaars.
Die Gorgel

In Vlaanderen werd per 1 januari de snelheid op de wegen gewijzigd naar 70 km per uur. Dit betekent dat veel verkeersborden verwijderd mogen worden. Om deze oude verkeersborden toch nuttig te besteden, zullen enkele bekende Vlamingen/kunstenaars de borden onder handen nemen, waardoor ze een nieuw leven als kunstwerk krijgen. O.a. Jelle de Beule, Jonas Geirnaert en caertoonist Jeroom doen mee. Eind dit jaar wordt hun bijdrage voor een goed doel rond verkeersveiligheid geveild.

In het theaterpand Weesp kan je op drie winterse zondagen gaan kijken naar Sara’s spelletjesshowww: op 29 januari, 5 en 12 februari wordt er om 15u00 en 20u30 voor kinderen ouder dan 12 een spelletjesshow georganiseerd – denk aan o.a. raadspelletjes, muziekvragen en Oud-Hollandsch-Dingen-Smijten. Sara Kroos presenteert en speelt mee.
Meer info:
www.theaterpandweesp.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...