nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Javier Guzman, Sara Kroos, Daniël Arends, Sander van Opzeeland

De komende dagen veel cabaret op televisie. Met Javier Guzman, Sara Kroos, Daniël Arends en Sander van Opzeeland.

In wat lijkt een last minute wijziging zendt RTL vanavond de voorstelling ‘Por dios’ van Javier Guzman uit, om 22.30 uur.

“Hij kwam, zag, ging bijna ten onder, herpakte zich en overwon. Nadat hij voor even van het toneel verdween keerde Javier Guzman twee jaar geleden terug met het met de Neerlands Hoop bekroonde ‘Delirium’, waarin Guzman zichzelf meedogenloos fileerde. Ook in ‘Por Dios’ schuwt de ongrijpbare, talentvolle cabaretier geen enkel risico.”

Zaterdag 7 januari is na Wie is de mol (met o.a. cabaretiere Sanne Wallis de Vries) en het nieuwe televisieprogramma van Paul de Leeuw, ‘Wie steelt mijn show’, de tv-registratie te zien van Sara Kroos’ theaterprogramma ‘Van jewelste’. NPO1, 22.40 uur.

“In ‘Van jewelste’ vertelt Sara over het gestuntel dat leven heet. Met zelfspot en een scherpe blik kijkt ze naar alles wat ons bestaan zo mooi en tegelijk zo lastig maakt: het gezin, de band met je ouders en natuurlijk dat eeuwige liefdesleven.”

Zondag 8 januari herhaalt de VARA de tv-registratie van Daniël Arends met ‘Carte Blanche’. NPO3, 21.55 uur.

“Daniël Arends geeft zichzelf Carte Blanche. Een schone lei. Geen kaders, geen beperkingen. Alle luiken in het hoofd mogen open, alle krochten in de geest verkend. Om los te gaan en rauw te zijn. Het podium als vrijplaats voor schurende eerlijkheid en verbale agressie. Daniël werd alom – in de wandelgangen en daarbuiten – beschouwd als De Grote Belofte, Het Aanstormende Talent. Gelukkig heeft hij dat achter zich gelaten, en is hij nu slechts ‘de spannendste cabaretier van dit moment’. Aldus Theo Maassen. In 2006 won hij Cameretten. Zijn shows Geen Excuses en Blessuretijd werden genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop, en ook zijn vorige programma De Zachte Heelmeester ontving lovende kritieken van pers en publiek. Benauwend bijna. Daarom nu: Carte Blanche.”

Maandag 9 januari zendt de VARA ook nog een nieuwe tv-registratie uit, die van Sander van Opzeeland met ‘Laten we het in godsnaam gezellig houden’. Een voorstelling die hij slechts een maand lang heeft gespeeld. NPO3, 23.35 uur.

“Korte tour deze keer. Zodat het gezellig blijft. Want juist nu heeft de wereld behoefte aan ouderwetse gezelligheid. Sander heeft dan ook maar één ambitie. Hij wil een gezellige lobbes worden! Een vriendelijke, rielekste, ultra gezellige lobbes! Hij is benieuwd of het hem gaat lukken.”

tip: Dick

Categorie: Op tv | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.