nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: OldenOsborn, Claudia de Breij, Thijs van de Meeberg, Javier Guzman, Paul Groot, Youp van ’t Hek, André van Duin, Jeroen van Koningsbrugge, Jeroen van Merwijk, Michael Van Peel, Maarten Westra Hoekzema

‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: interviews met OldenOsborn, Claudia de Breij, Thijs van de Meeberg, Javier Guzman, Paul Groot, Youp van ’t Hek, André van Duin, Jeroen van Koningsbrugge, Jeroen van Merwijk, Michael Van Peel, Maarten Westra Hoekzema.

In Het Parool een interview met OldenOsborn, dat in 2014 Cameretten won met toneelcabaret over generatie Y. Onder meer over burn-outs. Ironisch genoeg staat Victoria Osborn door een burn-out zelf langs de kantlijn bij de premiere van hun eerste programma. Ze wordt dit seizoen vervangen door Anna Hermanns.
10 jan 2017 (blendle)

Interview met Claudia de Breij in de NRC, waarin ze terugkijkt op haar oudejaarsconference, maar ook vooruit: “Ik wil minder hakketakken over mijn eigen gelijk.”
7 jan 2017 (blendle)

Interview met Thijs van de Meeberg in Het Parool: “Qua thema had ik vanaf het begin heel sterk het gevoel dat ik een voorstelling wilde maken over de vluchtelingencrisis. Al wist ik ook dat het niet alleen een politiek betoog moest worden. De vraag die ik me steeds stelde was: hoe zorg ik ervoor dat de voorstelling écht over mij gaat?”
6 jan 2017

Interview met Javier Guzman in het AD: “Toen ik Wim Kans conference uit 1982 beluisterde, wist ik wie ik was.”
31 dec 2016

Interview met Paul Groot in de Margriet: “Hij maakte naam met zijn ­persiflages in Kopspijkers en Koefnoen. Maar na ­vijftien jaar is de lach voor hem niet heilig meer. Tijd voor een serieuzer ­soloprogramma?”
29 dec 2016 (blendle)

Interview met Youp van ’t Hek in het AD: “‘Tijdens de kerstdagen in het ziekenhuis. Heerlijk. Ik raad het iedereen aan’, tipt Youp van ’t Hek zijn publiek in zijn nieuwe show. Maar zelf viert hij het feest het liefst met zijn familie, inclusief schoonmoeder.”
24 dec 2016 (blendle)

Interview met André van Duin in de Nieuwe Revu: “Als humor een revolutie veroorzaakt, ben ik ertegen. Ik sta niet op de barricades. Ik leid gewoon mijn eigen leventje.”
21 dec 2016 (blendle)

Interview met Youp van ’t Hek in de VARA-gids. “Na een zwarte hartoperatie precies een jaar geleden voelt Youp van ’t Hek zich beter dan ooit. ‘Ik speel weer, wat mij betreft hebben we het er niet meer over’.”
20 dec 2016 (blendle)

Interview met Jeroen van Koningsbrugge in de VARA-gids aan de hand van zijn carriere. “Dat alles hem lijkt te lukken, hoort hij niet graag. Jeroen van Koningsbrugge (Roosendaal, 1973) was ooit zo wanhopig dat hij overwoog banketbakker te worden.”
20 dec 2016 (blendle)

Jeroen van Merwijk over zijn vriend Harrie Jekkers in de VARA-gids. “Bedankt, het was geweldig! Tot de volgende reis!’ Met deze woorden neemt Harrie Jekkers al sinds jaar en dag na een optreden afscheid van het publiek. Toen ik het voor de eerste keer hoorde trof mij dat woordje ‘reis’.”
20 dec 2016 (blendle)

Interview met cabaretier Michael Van Peel in Humo over zijn niet al te vrolijke jaaroverzicht: “De horrorclowns hebben het overgenomen: Trump, Poetin, Erdogan, Farage.”
20 dec 2016 (blendle)

Interview met Maarten Westra Hoekzema in De Standaard. “In ‘Komiek/freak’ speelt Maarten Westra Hoekzema een comedian die verslaafd is aan de lach van zijn publiek. Al is de lokroep van de roes hem zelf ook niet vreemd.”
14 dec 2016 (blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.