www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Vanaf vanavond: TreurTeeVee

Vanavond zendt de VPRO de eerste van vier afleveringen uit van TreurTeeVee, de donker komische televisieserie van het muziektheater-collectief Circus Treurdier. NPO3, 21.35 uur.

TreurTeeVee was voor het eerst te zien op vpro.nl in 2014 met twee pilots, gefinancierd met crowdfunding. Eén van de pilots werd vervolgens hoog gewaardeerd tijdens de 3LAB tv-week. Daarop volgt nu de eerste serie afleveringen.

“TreurTeeVee maakt in een compleet vormgegeven wereld op absurdistische wijze kritisch drama. Vier hoofdpersonen worstelen met zichzelf en de maatschappij: Zo is daar Yolanda (Ellen Parren) streng maar sexy, de kettingrokende psychotherapeute die haar eigen leven maar niet op de rit krijgt en opmerkelijke adviezen geeft. En Koenijn (Thomas Spijkerman), een zingende filosoof in konijnenpak. Soms een manische dictator, dan weer een spiritueel leider. Als eigentijdse Messias probeert hij ons te inspireren. Verder zien we Uusbief (Peter van Rooijen), de burgerlijkste man van de stad. Hij wordt gestalkt door zijn perverse fantasieën en is altijd op het verkeerde moment op de verkeerde plek. En tot slot Frederik Kaak (Jan-Paul Buijs), de ijdele televisiepresentator, die in zijn honger naar roem met veel flair over lijken gaat.”

Met gastrollen van o.a. Maarten Heijmans, Anniek Pfeiffer, Aus Greidanus sr. en Vincent van der Valk.

Categorie: Op tv | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.