nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premieretijd: Piepschuim, Ellen Dikker, Max van den Burg

Een overzicht van de premières deze week, met: Piepschuim (foto), Ellen Dikker, Max van den Burg.

Piepschuim met ‘Zo doen we dat hier’
Premiere: Diligentia in Den Haag, 26 jan 2017

Laat je onderdompelen in de wereld die Piepschuim heet. Zo doen we dat hier is een waanzinnig muzikaal en energiek programma over grote thema’s en kleine problemen. Het bevindt zich op het snijvlak van muziek, cabaret, en theater: tomeloze energie, prachtige teksten, virtuoze muziek, veel humor, sprekende mimiek en soms een verrassend dansje. Hoe vang je de Nederlandse geest? Wat is de mores van deze tijd? Wat voor land zijn we eigenlijk geworden? Vragen, vragen, vragen en Piepschuim zou het antwoord ook niet weten. Maar daar gaat dit programma ook niet over. Zo doen we dat hier gaat over jou, over mij, over ons dus. Dichtbij huis, in de achtertuin met een kopje thee of een goed glas bier.

Nog te zien tot en met 7 april 2017.
speellijst

Ellen Dikker met ‘Buitenspel’
Premiere: Theater Bellevue in Amsterdam, 27 jan 2017

In haar vijfde soloshow ‘Buitenspel’ vraagt Ellen zich af wanneer je succesvol bent. Als je in een dikke auto rijdt? Als je in een groot huis woont? Als je veel facebookvrienden hebt? Als je op televisie komt? Als je kinderen hoogbegaafd zijn? Iedereen wil meetellen. Gaat voor de hoofdprijs. Omdat je denkt dat het erin zit. Maar waarom komt het er dan niet uit? Waarom lijk je buitenspel te staan? En is dat erg?

Ellen zet in ‘Buitenspel’ de spelregels naar haar eigen hand. Met haar virtuoze types, spitse humor en innemende persoonlijkheid bouwt Ellen haar eigen universum. Waar ieder buitenbeentje een glansrol mag spelen. Omdat al ons geploeter en gemodder een kroontje verdient.

Nog te zien tot en met 3 juni 2017.
speellijst

Max van den Burg met ‘Op een bedje van rucola’
Premiere: Parktheater in Eindhoven, 27 jan 2017

Een perfect afgetraind lichaam hebben, mooie kleren kopen, je tanden laten bleken, zelfhulpboeken lezen, elke dag mediteren, vluchtelingen helpen, biologisch eten, culinaire hoogstandjes produceren, dat mooie huis kopen en een hypotheek afsluiten bij een bank die U centraal stelt. Als je alles zou doen waar je zogenaamd gelukkig van zou moeten worden, wordt je dan ook echt gelukkig?

Nog te zien tot en met 9 juni 2017.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.