www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Amphion en De Naald theaters van het jaar

Schouwburg Amphion in Doetinchem en Westlandtheater De Naald in Naaldwijk zijn uitgeroepen tot Theater van het Jaar 2016, respectievelijk in de categorie Grote theaters en Kleine theaters. De winnaars werden bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Theaterbeurs van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP).

De theaters werden door de verschillende VVTP-leden positief beoordeeld op gebieden als marketing en ondernemerschap en gastvrijheid. Schouwburg Amphion won de Theaterstoel ook al eens in 2012. “Met haar originaliteit en grote gastvrijheid voor publiek én bespelers” wist Amphion de Theater van het Jaarprijs als eerste schouwburg voor de tweede keer te winnen, aldus het juryrapport.

Voor het eerst in zeven jaar is er een aparte prijs voor kleinere theaters (tot 450 stoelen). “Theater De Naald in Naaldwijk verdient absoluut de eer van de eerste winnaar,” aldus het oordeel van de producenten, die de vakkundigheid van de programmering en techniek roemen. “het is echt samen optrekken naar een volle zaal”, staat er in het juryrapport te lezen.

Voorgaande jaren wonnen de Rijswijkse Schouwburg in Rijswijk (2015), Parktheater in Eindhoven (2014), Zaantheater in Zaandam (2013), Schouwburg Amphion in Doetinchem (2012), de Goudse Schouwburg (2011) en Luxor Theater in Rotterdam (2010). De andere genomineerde theaters voor de VVTP Theater van het Jaar 2016 categorie Groot waren Chassé Theater (Breda), De Goudse Schouwburg (Gouda), DeLaMar Theater (Amsterdam), Parktheater (Eindhoven), Theater De Meervaart (Amsterdam) en Theater De Stoep (Spijkenisse). In de categorie Klein waren VU Cultuurcentrum Griffioen (Amstelveen) en Theater Walhalla (Rotterdam) genomineerd.

foto: Roy Beusker

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.