nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Anne van Veen, Gili

Een overzicht van de premières deze week, met: Anne van Veen (foto), Gili.
Update: Pieter Verelsts premiere is uitgesteld naar najaar 2017.

Anne van Veen met ‘BOI’
Premiere: Compagnietheater in Amsterdam, 3 feb 2017

Na een drietal liedjesprogramma’s, twee cd’s en een debuutroman, komt Anne van Veen met Boi. Een theatrale rapsodie waarin kitsch en nostalgie op unieke wijze versmelten. Begeleid door het neo-ensemble GraafRoosWillink bezingt Anne met Boi de jongensziel.

Nog te zien tot en met 4 juni 2017.
speellijst

Gili met ‘Charlatan’
Premiere: Stadsschouwburg in Brugge (B), 3 feb 2017

Al meer dan tien jaar waarschuwt Gili ons voor de gevaren van manipulatie, voor kwakzalvers die misbruik maken van de goedgelovigheid van hun medemens. Maar wat gebeurt er als Gili zich zélf inlaat met charlataneske praktijken? In ‘Charlatan’ laat Gili zijn evil twin volledig los. Hij zet zijn gaven op scherp om bewust zijn slechte ik te laten zegevieren. Op slinkse wijze bespeelt en bedriegt charlatan Gili systematisch het voltallige publiek en smeert je met een bedrieglijke charme eender wat aan. Verwerpelijk zeg je? Inderdaad, maar wel wreed plezant!

Nog te zien tot en met 19 mei 2017.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.